Palvelut ja osaaminen

Reseptintoimitus

Palvelemme reseptiasiakkaita vuoronumerojärjestyksessä. Palvelupisteissä voit asioida rauhassa ja keskustella lääkityksesi yksityiskohdista farmasian alan ammattilaisen kanssa. Toimituksen yhteydessä tarkastamme käytössä olevien lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset.

Itsehoito-osasto

Myös ilman reseptiä saatavien lääkkeiden valinnassa tarvitaan usein ammattilaisen opastusta. Autamme valitsemaan oikeat itsehoitotuotteet ja neuvomme niiden käytössä.

Lääkejätteet

Lääkejätteiden vastaanotto

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelylaitokseen hävitettäväksi. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:
  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodixtabletit, sekä Betadine- ja lodosorb-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuurnemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.).

Voit halutessasi tulostaa listan myös tästä »

Lähde: Suomen Apteekkariliitto, Suomen Kuntaliitto ja Jätelaitosyhdistys ry.

Terveydeksi-lehti

Hae maksutonta ja hyödyllistä luettavaa apteekista! Terveydeksi!-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehden tavoitteena on välittää luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja ennaltaehkäisystä, lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista. Lehden voit noutaa joko Seppälän tai Huhtasuon apteekista veloituksetta. Hyviä lukuhetkiä!

Palveluhinnasto

Meiltä saat myös todistukset ja laskelmat sekä reseptien uusintapalvelut. Mikäli joku asia mietityttää, kysy henkilökunnaltamme. Autamme mielellämme!

Palveluhinnat sis. alv. 24 %
Tuloste käytössä olevista reseptilääkkeistä ulkomaanmatkaa varten 1 €/tuloste
Schengen-todistus 10,00€/todistus
Muovipussit Pieni 0,10 €/pussi
Iso 0,20 €/pussi
Laskun uudelleen tulostus 1 € /sivu
Palveluhinnat sis. alv. 10 %
Lääkkeiden jakaminen pusseihin 10,00 € /pussi
koneellinen annosjakelu 4,90 € /viikko

Hinnat ovat voimassa Seppälän ja Huhtasuon apteekeissa 01.04.2022-31.12.2022